Tα λόγια της αλήθειας είναι απλά!2019-02-26T18:28:27+00:00

Project Description

Tα λόγια της αλήθειας είναι απλά!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ: ΜΕΛΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΡΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΣΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜΣΕ)

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΡΡΩΝ (ΜΣΣ)

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σε απάντηση της από 12-12-2018 επιστολή σας, η οποία παραδόθηκε στην ταχυμεταφορά στις 18-1-2019 και έλαβα γνώση στις 20-1-2018, με την οποία θέτετε τον σύλλογό μας υπό προειδοποίηση διαγραφής δέκα (10) ημερών, σας γνωρίζω τα παρακάτω:

Για λόγους τάξεως και μόνο η χρονική καθυστέρηση παράδοσης της επιστολής μόνο σε σκοπιμότητα μπορεί να αποδοθεί και σε κάθε περίπτωση κάποιος πρέπει να απολογηθεί. Δρομολογείται νομίζω έντεχνα η διαγραφή του συλλόγου γιατί σε δέκα (10) ημέρες πρέπει να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, να αποφασισθεί η πορεία του και να υποβάλλει «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ και ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ» συμμορφούμενος στο ιταμό τελεσίγραφό σας.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας, ο οποίος ιδρύθηκε το έτος 2002 μετά από συνεχείς εκκλήσεις του τότε προέδρου της ομοσπονδίας και τέθηκε στην διάθεση αυτής. ‘Έκτοτε συμμετείχα σε όλες σχεδόν τις Γενικές Συνελεύσεις της ομοσπονδίας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στις Γενικές Συνελεύσεις ζητούσα εύλογα νομίζω τον λόγο αλλά στα δεκαεπτά (17) αυτά χρόνια μου δόθηκε ο λόγος δύο (2) φορές για τρία (3) και πέντε (5) λεπτά αντίστοιχα, χρόνος που από μόνος του προσβάλλει και γελοιοποιεί τον ομιλητή.

Στις Γενικές Συνελεύσεις που συνέπιπταν με εκλογές, όταν έφθανα από τις Σέρρες βρισκόταν ήδη στον χώρο ο δικαστικός αντιπρόσωπος και η σπουδή για την ταχύτατη ολοκλήρωσης των διαδικασιών – εκλογών μεγάλη, με την πρόφαση ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε γιατί είναι εδώ ο δικαστικός». Ο δικαστικός εκκαλείτο από την ομοσπονδία τις πρώτες πρωινές ώρες, για να μην υπάρχει επαρκής χρόνος για την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων.

Στις προηγούμενες εκλογές εφαρμόσθηκε η απαξιωτική διαδικασία της παρουσίασης των υποψηφίων σε μόλις τρία (3) λεπτά. Οι υποψήφιοι για την εξελεγκτική επιτροπή ουδόλως παρουσιαστήκανε, προφανώς κρίθηκε άσκοπο για τονπενιχρό προϋπολογισμό της ΟΜΣΕ!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι στις εν λόγω γενικές συνελεύσεις οι τοποθετήσεις του προέδρου και κάποιων μεγαλοπαραγόντων της μελισσοκομίας ήταν ατέρμονες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού της Νικήτης επί ενενήντα (90) λεπτά της ώρας μας εξηγούσε πως καταδίωκαν την αρκούδα στην Καστοριά, πέραν των προσωπικών εγγυήσεων που μας έδωσε πρόσφατα για την λειτουργία της ΟΜΣΕ, για φαντάσου κύριε Βασίλη Ντούρα την κατάσταση του θεσμού σας «Εγγυώμαι προσωπικά……» είπε ο κύριος Παπαστεργίου, εγγυήθηκε προσωπικά την λειτουργία του ΘΕΣΜΟΥ, έλεος.

Σε παρέμβασή μου προς τον κύριο Βασίλη Ντούρα «Πρόεδρε, έχετε γραμματειακή υποστήριξη, δεν ενημερώσατε όμως τους συλλόγους να εναρμονιστούν με το νόμο τουλάχιστον φορολογικά», μου απάντησε Λακωνικά, περιεκτικά και απαξιωτικά ,«Πρόβλημά σας».

Τα παραπάνω σίγουρα σας κούρασαν και ίσως σας φάνηκαν απλοϊκές ιστορίες, είναι όμως τα βιώματά μου από την ΟΜΣΕ και τα ανέφερα για να καταδείξω την απαξία αυτής για κάποιους τουλάχιστον από τους συλλόγους της, στους οποίους δεν αναγνωρίζει δικαίωμα γνώμης και τους χρησιμοποιεί μόνο για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού και για να δικαιολογεί την ύπαρξή της.

Στην ΟΜΣΕ λοιπόν που οι σύλλογοι δεν έχουν λόγο και οι διαδικασίες έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος με σκοπό και μόνο την παραγωγή συγκεκριμένου αποτελέσματος φαντάζει συνομοσία η επικοινωνία και η δραστηριοποίηση κάποιων συλλόγων μεταξύ τους. Χρειάζεται δε περίσσεια θράσους για να ισχυρισθεί κάποιος ότι οι πρόεδροι των συλλόγων αυτών, όλοι μελισσοκόμοι και νέοι άνθρωποι, αντιστρατεύονται τα συμφέροντά τους και αυτά των συναδέλφων τους. Αντιθέτως πιστεύω ότι είναι αρωγοί και συμπαραστάτες των μελισσοκόμων και σε τοπικό επίπεδο και στις διεκδικήσεις τους.

Ο σύνδεσμος των συλλόγων ενεργεί με βάση το συμφέρον της μελισσοκομίας και όχι της ομοσπονδίας. Εδώ βέβαια σας καλώ, να απαλείψετε παντελώς τον όρο «συμφέροντα της ΟΜΣΕ» γιατί τέτοια δεν υπάρχουν. Η ΟΜΣΕ έχει συγκεκριμένους σκοπούς και όχι συμφέροντα εκτός και εάν αναφέρεστε σε συμφέροντα που εγώ αγνοώ.

Προσωπικά παροτρύνω τους συλλόγους να συνεχίσουν την δράση τους με αγνότητα και αμοιβαιότητα.

Παροτρύνω την ΟΜΣΕ να καλέσει τους συλλόγους της σε διάλογο ουσίας και σε διαφανείς διαδικασίες χωρίς προσωπικές εγγυήσεις για την λειτουργία των θεσμών και να της υπενθυμίσω ότι ο σύλλογός μας έχει υπόσταση χωρίς την ΟΜΣΕ και αγωνιστικότατους αδελφούς αγροτικούς συλλόγους στο νομό μας για να συστρατευθεί, ενώ αντίθετα το βασικό συστατικό στοιχείο της ΟΜΣΕ είναι οι σύλλογοι. Όπως λέει ο λαός μας κύριε Βασίλη Ντούρα «πελεκάς το κλαδί που στέκεσαι».

Τέλος δεν μπορώ να μην σχολιάσω το επίπεδο και το ύφος της καταχώρησής σας στο περιοδικό σας. Χρησιμοποιήσατε αυταρχικό ύφος και εκφράσεις που προσβάλλουν την αισθητική του μέσου ανθρώπου. Αν το κάνατε για να μας φοβίσετε δεν το κατορθώσατε, μας δώσατε όμως ένα ικανοποιητικό δείγμα για να διαπιστώσουμε το επίπεδο της παιδείας σας.

Όσον αφορά κύριε Βασίλη Ντούρα τον αγώνα σας και την αγωνία τη δική σας καθώς και των θεσμικών παραγόντων της μελισσοκομίας που σας περιστοιχίζουν για τα συμφέροντα των μελισσοκόμων έχω να πω τούτο «Εάν δεν είχε δραστηριοποιηθεί, σαν από μηχανής Θεός, η εταιρία «ΜΕΛΙΝΤΑ Ε.Π.Ε.» το σύνολο της μελισσοκομικής παραγωγής θα ήταν στις αποθήκες των παραγωγών».

Τελειώνοντας και προς αποφυγή παρερμηνειών δηλώνω ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις, τις οποίες βέβαια θα θέσω υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας.

Ευχές για μία καλή μελισσοκομική χρονιά
Βασίλης Χαρίσης

Load More Posts