Ιστορική απόφαση το Δ.Σ. για την ενότητα των Μελισσοκόμων2019-01-25T21:58:39+00:00

Project Description

Ιστορική απόφαση το Δ.Σ. για την ενότητα των Μελισσοκόμων

Ετσι τιτλοφορείται το editorial(εισαγωγικό σημείωμα) του τελευταίου τεύχους του «Μελισσοκομικού Βήματος» του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019.

Θα μπορούσε να είναι βέβαια αυτός ο τίτλος μια κακόγουστη φάρσα ή στην καλύτερη περίπτωση ένα κακοειπωμένο ανέκδοτο αλλά δεν είναι. Διαγραφές εννέα συλλόγων για την ενότητα των μελισσοκόμων; Ο σουρρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο! Μάλλον για ιστορική ανοησία μοιάζει. Για να δούμε είναι έτσι όμως; Την 8/12/2019 το Δ.Σ. της ομοσπονδίας (μας) πήρε την απόφαση, όπως γράφει ο πρόεδρος, μετά από πολύ προβληματισμό και ψύχραιμη σκέψη να διαγράψει εννέα συλλόγους-μέλη της γιατί δεν συμμορφώνονται με το καταστατικό της ΟΜΣΕ (που ο ίδιος πρώτος το καταστρατηγεί). Πώς το καταστρατηγεί; Με το να μη δίνει δύο χρόνια τώρα τα πρακτικά των αποφάσεων των Δ.Σ. στους συλλόγους-μέλη (άρθρο 5 παραγρ.1, εδάφιο Β) ως όφειλε, να υποβάλλει μηνύσεις εναντίον μελών της ομοσπονδίας, την στιγμή που το καταστατικό λέει μέσα πως πρέπει να προασπίζει τα συμφέροντα των μελισσοκόμων(άρθρο 1), να χρησιμοποιεί το περιοδικό των μελισσοκόμων για προσωπικές επιθέσεις, να χρησιμοποιεί τακτικές άλλων εποχών, δηλώσεις συμμόρφωσης και υποταγής για να μη διαγραφούν (συμμόρφωση και sic…αναγνώριση λαθών το λέει στο σημείωμα!) και γενικά ένα σωρό «δημοκρατικές πρακτικές» που τόσο του αρέσουν! Γράφει στο περιοδικό των μελισσοκόμων: oι λογικές «λειτουργίας συλλογικοτήτων» έξω από τον θεσμό…και η έλλειψη σεβασμού στον θεσμό και στα πρόσωπα που τον υπηρετούν…δεν είναι αποδεκτές! Μα τα ίδια έλεγε και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος! Καταλάβατε; Οφείλουμε να σεβόμαστε τα πρόσωπα του θεσμού είναι δεν είναι άξια σεβασμού και να συμμορφωνόμαστε αναγνωρίζοντας τα λάθη μας! Και πώς να σας σεβαστούμε αφού δεν τηρείτε το καταστατικό της ομοσπονδίας μας;

Πώς να σας σεβαστούμε κύριοι του ΔΣ αφού δεν βάζετε στην θέση του έναν πρόεδρο αυταρχικό, διχαστικό, γεμάτο υπεροψία και εγωϊσμό; Με τις παλαιοκομματικές του τακτικές θυμίζει τον Γκόρτσο με την μαγγούρα στην παλιά Ελληνική ταινία! Είναι δυνατόν στον 21 αιώνα της ταχύτητας και του ίντερνετ να στέλνεις στην APIMONDIA στο εξωτερικό ως αντιπρόσωπο τον …Γκόρτσο; Να πεί τι και σε ποιά γλώσσα; Πώς να σας σεβαστούμε κύριοι του ΔΣ αφού δεν καταλαβαίνετε πως ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υποψήφιος βουλευτής σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα(παλιότερα το ΠΑΣΟΚ και τώρα στην μετάλλαξη του).Πώς θα υποστηρίξει τα συμφέροντα των μελισσοκόμων πηγαίνοντας στο υπουργείο ντυμένος με τον μανδύα άλλου κόμματος; Πρέπει να είναι ακομμάτιστος δεν το καταλαβαίνετε; Πώς να σας σεβαστούμε κύριοι του Δ.Σ. αφού δεν του τραβάτε το αυτί και του επιτρέπετε τις διαρκείς κόντρες με τους συλλόγους και την κατ΄εξακολούθηση επίθεση μέσω του περιοδικού μας που υποτίθεται στηρίζει τον μελισσοκόμο; Πώς να σας σεβαστούμε κύριοι του ΔΣ αφού τον αφήνετε να καταφέρεται εναντίον των μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμων την στιγμή που αυτοί σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αποτελούν το 85 τοις εκατό των μελισσοκόμων της χώρας! Τι θέλετε δηλαδή να φύγει το 85 τοις εκατό από την ΟΜΣΕ και να μείνετε τρείς κι ο κούκος; Δεν θέλετε να έχει δύναμη η Ομοσπονδία έχοντας στις τάξεις της όλους τους μελισσοκόμους; Δεν καταλαβαίνετε πως έτσι μεγαλώνουν οι παροχές σε χρήματα(λόγω αριθμού μελισσοκόμων) των προγραμμάτων μελισσοκομίας;

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι πολιτικοί για να σε υπολογίσουν μετράνε ψήφους και νούμερα; Κανείς δεν περισσεύει λοιπόν και η ενότητα δεν εμπεριέχει διαγραφές και κόντρες εναντίον των μελών. Πριονίζει τα πόδια του όποιος σκέφτεται έτσι. Παρακάτω γράφει στο σημείωμα: «Η μέχρι τώρα ανοχή μας στην λογική ότι θα συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή το λάθος τους δεν έφερε αποτελέσματα»! Τι λέτε κύριε πρόεδρε; Ποιοι είστε εσείς οι 12 πλέον(αφού παραιτήθηκε ο Παλαιοκώστας και δεν δέχεται κανείς από τους επιλαχόντες να μπεί στην λυκοφωλιά σας) που «ανέχεστε» δέκα τρείς μελισσοκομικούς συλλόγους (εκ των οποίων εννέα είναι στην ΟΜΣΕ) και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μελισσοκόμους-μέλη των συλλόγων αυτών; Τι συμφέροντα εξυπηρετείτε και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μην ανέχεστε την διαφορετική άποψη; Είστε 12 άτομα και είμαστε χιλιάδες. Και όπως λέει και το καταστατικό μας(της ΟΜΣΕ μας) στο άρθρο13 παρ.6 «τα μέλη του ΔΣ ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από το καταστατικό».

Ποιοι είστε εσείς λοιπόν οι γνωστοί άγνωστοι 12 του ΔΣ που δεν ανέχεστε; Την απάντηση θα την βρείτε στο Γκουσιάρειο ποίημα-στίγμα στην ιστορία της ΟΜΣΕ … Θάνος, Καλαπούτης, Μαυρουπλάκης, Ντούρας, Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, Πανέτας, Παπαστεργίου, Πασχάλης, Σεντεμέντες, Τρουλλίδης, Χαλακατεβάκης…

Κύριε πρόεδρε της ΟΜΣΕ και κύριοι του Δ.Σ. Κατηγορείστε για διαρκή και επίμονη απόκρυψη των πρακτικών των Γενικών συνελεύσεων.

Κατηγορείστε για διαρκή και επίμονη απόκρυψη των πρακτικών των συνεδριάσεων Δ.Σ. Κατηγορείστε για προσωπικές επιθέσεις εναντίον μελισσοκόμων μέσω του περιοδικού της ομοσπονδίας μας. Κάτι που κάνει προσωπικά στα editorial ο πρόεδρος αλλά έχετε συνυπευθυνότητα αφού του το επιτρέπετε.

Κατηγορείστε για διασπορά ψευδών ειδήσεων εναντίον μελισσοκόμων(υπάρχουν αποδείξεις εάν χρειαστεί)

Κατηγορείστε για παραπλάνηση του μελισσοκομικού κόσμου για δήθεν συκοφαντίες εναντίον σας. Κατηγορείστε για φτιαχτές εκλογές έτσι ώστε να αποσπάσετε πάλι την καρέκλα στην διοίκηση της ΟΜΣΕ.

Κατηγορείστε για διάσπαση των μελισσοκόμων με την αυταρχική συμπεριφορά σας την στιγμή που τα προβλήματα στην μελισσοκομία είναι τεράστια.

Κατηγορείστε για την μηδενική ενημέρωση των μελισσοκομικών συλλόγων για οποιοδήποτε βήμα αποφασίζετε να κάνετε μόνοι σας ερήμην των μελισσοκόμων, καθότι ουδέποτε ζητήσατε την γνώμη μας για το παραμικρό παρά μόνον την χρηματική συνδρομή μας με αποτέλεσμα να προσπαθούμε ΜΟΝΟΙ μας να επιλύσουμε τα προβλήματα, κάνοντας ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ επαφές με υπουργούς αφού εσάς σας ενδιαφέρουν μόνο οι φωτογραφίες με τον πρόεδρο της δημοκρατίας και οι φωτογραφίες στο φεστιβάλ μελιού!

Κατηγορείστε για την διαρκή αδράνεια σας απέναντι στα προβλήματα του απλού μελισσοκόμου. Κατηγορείστε για εμπαιγμό των μελισσοκόμων όταν ισχυρίζεστε πως με τις διαγραφές θα επιτευχθεί η …ενότητα.

Κατηγορείστε για ψευδή ενημέρωση των μελισσοκόμων μέσω του περιοδικού μας πως όποιος διαφωνεί με τις επιλογές σας είναι διχαστικός, υβριστής και συκοφάντης.

Κύριε πρόεδρε και κύριοι του Δ. Σ. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ!

ΑΡΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ (πρόεδρος συλλόγου μελισσοκόμων Καρδίτσας)

Load More Posts